ekologiska
Några har fråga mig varför jag vill helst äter ekologiska
Svar är att jag vill tänker på miljön, det är bättre för miljön
och ekologiska innehåller sällan "onödigt saker" som jag
har kopia på några innehåller av olika produkter, Jag har
tar båda saker från samma företagen så det känns mer
rättvis men vissa är det inte större skillnad medan andra
ser man skillnad!
Och jag känner mig mer "rent" att äter ekologiska eftersom
jag vet att det innehåller inte mycket kemiska saker i.
Se gärna nere på några produkter
Felix
Ekologiska ketcup
INGREDIENSER Tomatpuré* (75 %), socker*, ättika*, salt, syra (citronsyra) och kryddor. *KRAV-godkänd råvara
Ketcup
INGREDIENSER Tomatpuré (60 %), vatten, socker, ättika, salt och kryddor.
Ketcup utan socker
INGREDIENSER Tomatpuré (80 %), ättika, stärkelse, salt, kryddor och sötningsmedel (sukralos).
Björnekulla
EKOLOIGISKA JORDGUBBESYLT
Innehåll:
Jordgubbar*, socker*, vatten, förtjockningsmedel: (pektin), syra: (citronsyra), (trikalciumcitrat).
*=KRAV-godkänd ingrediens
JORDGUBBESYLT
Innehåll:
Jordgubbar, stärkelsesirap, socker, vatten, förtjockningsmedel (pektin), syra (citronsyra), konserveringsmedel (E202, E211).
Bregott
Bregott ekologisk
Ingredienser: Grädde*, rapsolja*, salt 1,2 %, mjölksyrakultur, vitamin A och D *=KRAV-godkänd ingrediens
Bregott normalsaltat
Ingredienser: Grädde, rapsolja, salt 1,2 %, mjölksyrakultur, vitamin A och D
Arla
Ekologiska mellanjölk
Mjölk* fetthalt 1,5 % och vitamin D.
* KRAV-godkänd råvara
Mellanmjölk
Lågpastöriserad mjölk fetthalt 1,5%, vitamin A och D.
Kungsörnen
Ekologiskt vetemjöl
Ingredienser *Vetemjöl, mjölbehandlingsmedel: askorbinsyra
*KRAV-godkänd råvara från Europa
Extra fint mjöl (Hittar ej "bara vetemjöl")
Vetemjöl, vetestärkelse, bakpulver ( E 500, E 341, E 450 ), vitaminer: B1, B2, niacin och B6, mjölbehandlingsmedel: askorbinsyra.
Sia glass
KRAV
Gräddglass med vaniljsmak
Ingredienser: Mjölk*, grädde*, socker*, naturlig vaniljarom, äggula*, stabiliseringsmedel (fruktkärnmjöl, guarkärnmjöl).
* KRAV-godkända råvaror
Gräddglass med äkta vaniljstång.
Ingredienser: Mjölk, grädde (28%), socker, glukossirap, vasslepulver, druvsocker, äggula , vaniljarom med vaniljmärg, emulgeringsmedel (mono- och diglycerider av vegetabiliska fettsyror) och stabiliseringsmedel (fruktkärnmjöl, guarkärnmjöl).
Du har helt rätt i det du skriver. Hur länge ska vi konsumenter få i oss en massa konstgjorda ämnen i livsmedel. Detta kan inte vara bra att hela tiden matas med dessa ämnen. Detta måste sätta sig i kroppen. Fram för rena naturprodukter i livsmedel.
Tur att det finns sådana som du som vill kämpa för miljön!
haha kanske det.. precis... ett manus från mitt jobb... én intressant tanke. :P
Det kan man lugn säga. Man kan se skillnaden i innehållet. Men det är intressant att krossande tomater kostar lika mycket som ekologiska krossande tomater. =) Även en av min kurskamrater ska göra examen om potatis påverkan på miljö.
keep up the good work;)
Hej hej! Interessant inlägg där! Roligt att du har hittat ändå ner till min nogg :) Allt bra m dig och plugganet i E-tuna? Kramkram!
Nyfiken...