Idag......

Tiden går snabb idag tycker jag...

när jag vaken i morsen åt jag frukost å sen var jag tvugen att dammsuga innan jag drar till jobb.. haha.. snacka om ambiös på morgon.. jag har ju skjuter upp med dammsuga för många dagar å jag vet att jag skulle komma hem sent idag.... sen var jag på jobbet till typ kvart i sex.. å cykla till svettis men glömde en kort för att jag blir medlem å kunde få rabatt så cykla jag hem å hämta den å cykla dit igen å fixar sen tränar jag.. möta två kompis där... kul!! å sen cykla jag hem å dusch... å sen kolla dator å snacka med Jerry så såg jag att det var näsyta nio.. så snabb det gick tycker jag!!

å nu ligger jag här igen  säng haha...

imorgon ska jag träna igen men med annan typ så e det lugnt.. man kan tränar varje dag om det e olika saker..

Jag känner på mig att jag vill skapade något.. tex måla, bygga eller använda lera eller vad fan man kan gör konst med hehe.. det känns mer å mer... jaa pga mitt jobb så ser jag massor av saker jag skulle kunde ha gör det men fick sällan tid till det, måste alltid hjälp någon..
får gå till ide & hobby å köpa saker så kan jag pysslar lite... men vet inte vad jag ska börja med.. känns ibland som att det kikar i mitt finger om jag inte gör någon haha... man får mycket ide och nytt kunskap av lärare när dom förklara hur man ska måla å sånt man aldrig tänker på tidigare..

är lite nyfiken på Mälaredals högskolan.... ska hälsa på dom vecka 8.. blir kul å få reda på mer... ska kanske börja plugga där till hösten men vet inte... men få se!!
måste också funderar på hur jag ska gör å sånt!! tex mitt kära längehet! ska jag hyr ut den eller säger upp... men det lut mer åt att hyr ut.. vill inte lämna den helt.. men då måste jag hitta någon som jag verkligen hoppas kan lita på att sköta om längehet.. vill ju inte risk.. om dm slarvig med hyr så drabbas det MIG..  det är stor sak man tänker på...
såg någonstans att om man hyr ut längehet måste man skriva det i delaktioner.. det gör saker bara värre!! ska kolla med folk hur den fungerar egentligen å sånt... har ju nollkoll på sånt haha.. ta en saker i tag! men vet ej vart ska flytta.. västerås eller eskilstuna.. skolan ligger i båda stad men kommer att plugga i västerås oftast.. men jag känner nästa ingenting där.. eskilstuna känner jag några... även mitt kära Jerry.... å det e gratis att pendlar mellan eskilstuna och västerås om man läsa på den högskolan så gör det egentligen ej mkt om man bor i eskilstuna egentligen.. jaa få se vad det komma fram till..

har också funderar på under sommar.. lustigt att det blir som sommarlov för mig men ändå känns det som jag måste jobba.. men behöver ej.. få pengar under sommar trots jag inte jobba... menmen.. men pengar gäller bara till augusti.. förhoppvis börja jag skolan så får jag pengar.. men studielån.. blää.. eller får söka aktvierstöd på försäkningskassan.. men vet ej om dom kommer bevijas det..
om jag inte börja skolan då måste jag nog jobba.. då måste jag söka en nya jobb... mitt nuvarande jobb gäller bara till augusti.. kan forsätta men jag orka ej med dåligt lön.. annars e jobbet kul men lön e botten kan jag säger rak ut.. opps hoppas ej att mitt chef läsa här HAHA...

nej nu får ni sov gott för att det ska jag gör!

Sitter i säng och sufa med bärbar.... skitskönt!

Var inne på många tidning hemsida och såg att många skriver mycket om ung och jobb...
börja funderar på detta...
kan nästa håller med alla vad dom skrev...
och kan säger att dom äldre säger "det var bättre förr" stämmer helt!
nu står vi många ungdom maktlös när vi söka jobb.. och var tvugen att bor hemma för att inte ha jobb trots det är egentligen dags för dom att flytta hemifrån.. sverige har sjukhög krav på folk... tex jag har plugga gymnasitet nivå och tog student men den räknar nästa som låg utbildning! vafan vart är vi väg mot!

tänker på min föräldrar.. dom har aldrig haft någon problem... tex min pappa hoppa av skolan och börja jobb som brandman.. fortfarande idag jobbar han där.. men har flytta några grad upp..

Min mamma har fler olika jobb.. men alltid samma sak.. jobba med ekonom.. men har jobba många olika platser... verkan som hon har bara tur och lätt.. som när hon jobba på landsting och blev trött på och söka tjänstledig och börja jobba A9 i kristinehamn och jobbar där ett år sen fick hon fastanställer där.. och jobbar tills sommars så A9 ligger ner men hon fick en annan jobb i Örebro men samma området men kontor har bara flytta till örero och har lite nytt arbetsuppgifter... men mamma tycker att det e tråkig där så hon söka annan jobb.. hon söka en jobb på arbetsförmedning,,, men då fick hennes chef reda på så höjd han hennes lön bara för att behåller henne..


JAG?? jaa tog student 2004.. börja jobbar på Burger King.. har jobbar där tidigare under skoltid så e det bara att be om mer timmar.. men chef vill ej lyssna så fick jag tjatar jätte mycket till slut fattar hon att jag var despart för att behöver verkligen pengar till längehet... och börja jobba mer å mer hela tiden... där är man bara timanställer så e det nästa som en tävling.. tex någon blir sjuk så gäller det att vara snabb att ta över sjuklings tid.. annars finns det ingen kvar några timmar senare.. sen komma en kompis å fråga om jag kan tänker mig jobbar som vikaren elevassistent.. jag tänker jaa varför inte.. *MONEY* och jobba där en månad samt jobbar på bk.... det var en riktigt strssigt å helvets tid.. men kul!
sen när vår terima börja fick jag även timanställer där... och jobba båda stället....
sen till sommar och skolan har sommar lov så får jag klara mig med bara bk... men blev sjukskriv i två å hlv veckor pga skadade... sen åter jag till jobb... och till hösten fick jag fastanställer på skolan och kom in på komvux.. så känns det för mkt med två jobb + studie.. så slutade jag på bk... lite jobbigt samt skönt slipper jobba på kvällarna , helgarna... men har mindre pengar nu... men för hög inkomst för att kunde ansöka bostadbirdag,, fuck off försäkningskassan!

läst också att många jobb lagt ner i sverige.. tänker på för typ 30 år sen finns det många farbiken här men många har flytta till lågprisländer så vi förlorade många arbets hela tiden.. undrar hur det ska ser ut on 30 år när alla företagen har flytta härifrån! Sverige måste vaken nu! dom måste gör skattlättande för företagen för att dom ska stanna här!

tex ser på mitt mormor.. förut när hon hade barn hemma så var hon hemmafru.. och sen när barn flytta hemifrån börja hon jobb.. det var ingen problem trots hon har kanske ej jobba på 25 år.... men nu typ har ej jobba på par år så är det nästa omöljigt att kom in igen på arbetsmarknad! Sverige är en verkligen sjukland!
läst även att fler och fler börja fly till annan land för att jobba.. tror att det e nästa lika bra jag gör det också!

minns även att när jag söka jobb.. när jag sökade jobb sökade jag kanske 100 jobb.. fick bara avslag direkt.. och bara EN lyckas jag komma till intervju.. men kommer aldrig vidare.. men annan jobb jag har nu fick jag via konakt.. jaa..

och sjuk e det att när man går genom annons så står det nästa alltid att dom har krav på erfarenhet men hur e det med oss som sluta skolan nyss.. hur fan ska vi få erfarenhet när vi inte kan få! jag brukar tänker så att det är lika bra att anställer en ung människor dom är färsk och brukar suger upp alla som en svampa så skulle det inte vara lika svårt att anställer en 50 åring som har aldrig jobba med just den området så tar det mer tid att lära dom pga dom brukar ha svårt att förändras medan ungdom är ofta mer flexibal och livig att börja jobba...

värst jag vet när jag kolla på en annons det stod "du måste kunde tala och skriva väl på svenska"
HALLÅ jag är döv så jag kan ej tala men kan skriver.. självklart jag tänker på vilken jobb tex telefonförsäljnng så glöm det men annars är det inte STOR hinder tror jag! och det finns folk som har dyslexi eller ordblind.. eller är dom utländsk men dom gör nog sin jobb lika bra som den "vältala och skrift" person!

jaa lika bra slut här nu.. annars somar ni hihi.. kramar     

hallå nyfiken folk!

Här komma lite "bra att veta" lista om mig HAHAHA

Fyra jobb som jag haft i livet:
1. Elevassistent  
2. Burger King (ja jag vet precis alla om hamburger där)
3. Trädgårdsskötare
4. Bildlärare

Fyra filmer jag kan se om och om igen:
1. Sin City
2. Saga om ring (alla tre)
3. Harry Potter
4. Jaa.. fler till.. dom som e bra...

Fyra platser jag har bott på:
1. Gullspång (jag uppväxter där)
2. Rosta (Örebro)
3. Oxhagen (Örebro)
4. Norr (Örebro)

Fyra tv-serier jag gillar att se på:
1. Desperant Housewires
2. Prison Break
3. Room service
4. Malmvägen

Fyra platser jag varit på semester:
1. Kreta
2. Teneriffa
3. Mallorca
4. Isarel

Fyra hemsidor jag besöker dagligen:
1. QX
2. andras bloggar
3. dovas.se
4. aftonbladet

Fyra favoriträtter:
1. Vegatiskt
2. Fisk
3. Kyckling
4. Kött

Fyra ställen du hellre skulle vara på just nu:
1. Vara hos Jerry i hans lilla kallt ettan! men hett på sommar.. det är typ aldrig lagom där..
2. ligger på strand och kopplar av någonstans i utomlands.
3. sitter mig i en bil och bara kör, kör, kör och kör jorden runt så har jag ingen plats att vara på
4. i mitt skönt säng som jag gör nu när jag skriver blogg *smile*

Simba låt mig inte vara ifred nu när jag ska skriva blogg...

    Men han e sött ändå!!
Vaken nyss.. och fick ett sms av mamma, "Grattis på namnsdagen" jaa det e Karl namnsdagen så häften av sveriges männen har namnsdagen idag tror jag HAHA.. känns ibland som nästa alla heter Karl i första eller andra namn.. Karl är mitt andra namn bara ni vet!

Igår var det ingen speciallt.. Jerry skulle komma hit men han har inte fått pengar än så kunde han inte komma... suck!! Jag som ser emot det.. men han lova att han komma fort han få pengar så e det under vecka...

Förrigår (28 jan) har jag glömmer bort total att den dagen mitt morfar gick bort för 14 år sen... men minns fortfarande  än idag hur jag fick veta när han gick bort!
Minns att jag vaken tidigt en måndag morgon pga ska åka taxi till skolan.. när jag gick uppe och gå mot köket så möta jag nästa hela släkten vid köksbord.. kan förstår varför jag minns det fortfarande än idag för att det var typ halv sju på morgon men alla släkten fanns där... Jag bara stod där och undrar.. mamma sa till mig komma och sitta i hennes knä och hon ska berätta någon.. och minns att folk ser lite gråtfärdigt ut.. så jag satt i mammas knä så berättade hon att morfar har dog i natt av hjärtaninfrakt... minns även att hon sa att Dagny (Mormor) hittade Filip (Morfar) på morgon i toalett och det var försent, han har legt där ett tag innan Dagny hittar honom..
Natur har sin gång!

Förra vecka den 20 jan var jag och jerry ihop i 6 månader.. oj vad tiden går fort! känns som typ tre månader sen...

ska gå ut på Hindermässan idag med en kompis istället för Jerry... jaa.. ska iallafall köpa mycket godis mums!!

kramar

bland annat!

Ja-.....
Nyårs...
var i Eskilstuna hos Jerry å fira nyårs där.. det var trevlig....
och har varit trevlig vecka där också...
Jerry försökt slut röka.. e stolt! hoppas att han håller iallafall!
nu e jag helt trött! ska gå å ligger mig snart! börja jobba igen imorgon...
har festa igår å i torsdags... å i torsdags kom vi hem typ sex på morgon å somna inte förran 8 på fredag morgon.. HAHA....

nej det var skit blogg idag men har ej lust att sitter å skriver tusentals ord!